• Matematický klokan🦘

          • 26. marca 2024 sa žiaci našej školy, od prváčikov po najstarších deviatakov, zapojili do celoslovenskej súťaže Matematický klokan. Je skvelé vidieť, ako naši žiaci prejavujú záujem o matematiku a zúčastňujú sa rôznych súťaží. Táto súťaž poskytuje žiakom príležitosť preskúmať matematiku mimo tradičných učebných osnov a rozvíjať svoje zručnosti. Všetci sa veľmi snažili a veríme, že budú so svojimi výsledkami spokojní. My im už teraz blahoželáme za vynaložené úsilie, zodpovedný prístup a prejavený záujem. Taktiež veríme, že sa do súťaže prihlásia aj budúci rok v takomto hojnom počte.

          • Kurz prvej pomoci

          • Znalosť prvej pomoci môže byť v mnohých prípadoch užitočná. Preto  sme do  školy pozvali zdravotníčky, ktoré prišli deťom vysvetliť a názorne ukázať základy prvej pomoci.  Žiaci prechádzali troma stanovištiami, kde si mohli vyskúšať na kamarátovi ošetrenia rán, zlomenínu, resuscitáciu a  stabilizovanú  polohu. Deťom sa aktivity veľmi páčili. Zdravotníčky ich na  záver  odmenili za pozornosť a šikovnosť diplomom  i sladkou odmenou. 

          • Školské kolo prednesu v anglickom jazyku

          • Po triednych kolách prebehlo aj školské kolo v prednese anglického jazyka. Zúčastnili sa Michaela Ivančíková, Zara Brečová, Martin Bihány, Agáta Kuťková, Šimon Budke, Simon Šrank a Šimon Škula. Porota uznala, že nie je ľahké naučiť sa po anglicky báseň a ešte náročnejšie môže byť predstúpiť a predniesť ju pred ľuďmi. Vyhral Martin Bihány, druhé miesto ziskal Šimon Budke a o tretie sa podelili Simon Šrank s Miškou Ivančíkovou.

          • Bábkové divadlo v materskej škole

          • Bábkové divadlo BABADLO spríjemnilo našim najmenším v škôlke deň predstavením " O škaredom kačiatku". Vtipným a zároveň poučným spôsobom vtiahlo deti do príbehu Andersonovho kačiatka ako sa vyliahne malé škaredé nemehlo a postupne, ani nevie ako, sa z neho stáva prekrásna labuť...

          • Ponožková výzva 2024 - nám nevadí byť iní

          • Tento deň by mal poslúžiť na lepšie pochopenie života ľudí s Downovým syndrómom. Aj v našej škole sme 21.3.2024 vyjadrili spolupatričnosť s ľuďmi s týmto syndrómom. Už tradične sme si v tento deň obliekli rozdielne ponožky. Symbol rozdielnych ponožiek nám pripomenul, že každý z nás je iný, no práve to robí náš svet pestrejším a krajším. Vďaka tomu, že sa dokážeme navzájom tolerovať, dokážeme robiť náš svet krajším, lepším, milším. V triedach 2. stupňa sme aj diskutovali, ako vlastne Downov syndróm vzniká a čím sú títo ľudia jedineční. Je úžasné, že sa do výzvy zapojili všetci zamestnanci školy a takmer všetky deti našej školy! :)

            Zo srdca prajeme všetkým deťom na svete, ktoré sa narodili s Downovým syndrómom, aby zažili v živote čo najviac radosti, láskavosti, pochopenia a tolerancie... a čo najmenej zdravotných komplikácií a ľudskej bezohľadnosti...

          • Predškoláci v škole🙂

          • V utorok 19. marca boli naši predškoláci na návšteve v základnej škole.🙂🏫📚📖🖊️ Zasadli do školských lavíc ako budúci žiaci. Prehliadli si priestory učební, v ktorých sa učia žiaci 1.- 4. ročníka. Predškoláci mali možnosť nahliadnuť do učebníc s ktorými sa už čoskoro v škole stretnú. Pani učiteľky základnej školy pripravili pre našich predškolákov rôzne zaujímavé aktivity, v ktorých si preverili zručnosti aj vedomosti. Vzájomne sa obdarovali drobnými sladkosťami. Naši predškoláci sa v škole cítili veľmi príjemne. Ďakujeme pedagógom a deťom zo základnej školy za milé stretnutie.

          • Ponožková výzva 2024

          • Ponožková výzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Obúvame si rozdielne ponožky, lebo pri troche fantázie pripomína ich tvar chromozómy. Na každú nohu si dáme ponožky, ktoré sa líšia farbou, vzorom, či veľkosťou. Tým dávame najavo, že si uvedomujeme odlišnosť týchto ľudí. Ľudia s Downovým syndrómom k nám bežným ľuďom patria, obohacujú naše životy, sú súčasťou rodín, školských kolektívov, športových družstiev, divadelných a tanečných súborov - ich inakosť ich nesmie diskriminovať.

            Prečo ponožky?

            Rozdielne ponožky sa stali symbolom Svetového dňa Downovho syndrómu, pretože chromozóm má tvar ponožky. Dátum 21. 3. je tiež symbolický, lebo ľudia s Downovým syndrómom majú o jeden 21. chromozóm naviac. Majú tri namiesto dvoch. Genetická porucha sa odborne nazýva trizómia 21. chromozómu.

            Hoci majú niečo navyše, nevyvyšujú sa!

          • Prednáška o vesmíre🪐

          • Vo štvrtok 14.3.2024 si žiaci 4., 5., 6. ročníka vypočuli prednášku pani Mgr. Márie Záborskej na tému Slnečná sústava. Dozvedeli sa zaujímavosti o jednotlivých planétach, súhvezdiach, Slnku, o prvých družiciach i kozmonautoch vo vesmíre. Veríme, že sme viacerých motivovali pozorovať večernú oblohu a hľadať ešte nepoznané....

          • Základné kolo vo florbale

          • Naši žiaci sa 15.3.2024 zúčastnili predkola vo florbale na ZŠ Tulipánová, za účasti ďaľších 7 škôl. Naši florbalisti boli v skupine so ZŠ Tulipánová, ZŠ Nábrežie mládeže a ZŠ Golianovo. V 2.skupine boli družstvá zo ŽŠ Kniežaťa Pribinu, ZŠ sv.Svorada a Benedikta, ZŠ Jelenec a Gymnázium Párovska. V silnej konkurencii sme sa nestratili. Remízu sme uhrali so ZŠ Tulipánová, nad ZŠ Golianovo sme vyhrali 3:1. Posledný zápas bol pre nás dôležitý, pretože sa v ňom rozhodovalo o postupe do finále. Buhužiaľ sme tento zápas so ZŠ Nábrežie mládeže prehrali 0:1 a v skupine sme obsadili 2.nepostupové miesto. Našu školu reprezentovali: M.Novotný, M.Ragas, J.Jurčo, A.Počarovský, L.Desat, S.Šrank a Š.Daňo. Za zmienku stojí fakt, že po turnaji prišiel za pani učiteľkou Z.Medovou funkcionár florbalového klubu DFA Nitra s návrhom, aby chlapci prišli na tréning do klubu, tak sa im zapáčili. No jednoducho, sú to talenty.

            Blahoželáme chalani, ste skvelí! Ďakujeme za reprezentáciu školy!

          • Hodiny s Ellie

          • Tento školský rok vďaka spolupráci s Everyday English jazykovou školou máme super možnosť tráviť niektoré hodiny angličtiny s americkou lektorkou Ellie Clipper, ktorá pochádza z Minneapolisu z Minesoty v USA. Hodiny s ňou sú pre nás veľmi prínosné, pretože s ňou vieme komunikovať len po anglicky a jej výslovnosť je čistá a zrouzumiteľná. Pomáha nám prekonávať obavy z rozprávania sa v anglickom jazyku. Na Slovensku je len nejaký čas, pretože tu sprevádza svojho priateľa hokejistu, ale my pevne dúfame, že nás opäť navštívi aj na rok. Na našej škole sa jej veľmi páči, vraj sme ako súkromná škola a deti sú šikovné a dobré.

          • Zápis prváčikov👧👦

          • Pozývame vás na zápis prváčikov do našej školy, kde na vaše deti čaká vysoko individuálny prístup, príjemné rodinné prostredie, tvorivá a veselá atmosféra, rôzne krúžky, super školský klub, výborná kuchyňa, rôzne akcie, súťaže, olympiády a všeličo iné.

            Vyplniť elektronickú prihlášku môžete tu: https://podhorany.edupage.org/register/

          • Maškrtíme😋

          • Tentokrát si deti na krúžku Šikovných rúk urobili odmenu pre seba. A veľmi im chutilo😋Komu by nechutil taký dobrý puding? Mňam😋

          • Naďalej zbierame vrchnáčiky z PET fliaš a podporujeme tým chlapca menom Peter Lintner v splnení jeho snov a túžob

          • Vážení rodičia, kolegovia a milí žiaci!

            Na našej škole stále prebieha zber vrchnáčikov z PET fliaš, ktorými podporujeme 15-ročného Peťka v splnení jeho snov. Prinášame vám príbeh Peťka, slovami jeho vlastnej matky...

            Ľudia sa aj na základe informačnej kampane domnievajú, že plastové fľaše musia odovzdať aj s vrchnákmi, čo spôsobuje problém charitatívnym organizáciám, ktoré ich zbierajú na dobročinné účely. Nie je to však úplne tak. Zákon o zálohovaní jednorazových obalov na nápoje totiž neukladá povinnosť odovzdať fľašu aj s vrchnákom.

            V lete sa nám tiež podarilo odovzdať dve veľké plné krabice vrchnáčikov. Ďakujeme, že stále nosíte a spolu pomáhame.

            Vrchnáčiky môžete kľudne ďalej odovzdávať svojim triednym učiteľom. Za akúkoľvek pomoc dopredu v mene Peťka ĎAKUJEME🙏

          • Karneval v materskej škole 🎉🎈🥳

          • 15. február by DEŇ v našej materskej škole naším detičkám každý závidel. Všetci si spolu užili úžasný karneval. O zábavu a naozaj pestrý program sa postarala skvelá Skákalka a okrem jej hudobného vystúpenia si detičky užili aj kopec zábavy, spievania a smiechu. Miestami sme mali pocit, že sme sa ocitli v rozprávkovom svete, kde prišiel pirát aj veľký kráľ, princezná, lienka aj víla, či hasič aj striga milá. To sa však len naša materská škola premenila na jednu úžasnú karnevalovú párty.  Nielen tanec, smiech, sladké občerstvenie, ale aj hry vyčarili na tváričkách detí úsmev. Bolo veselo, bolo fajn. Vysmiatí, vytancovaní, unavení, ale nič to... O rok sa opäť tešíme znova, že sa aspoň na chvíľu prenesieme do sveta rozprávok, tanca a zábavy! 

          • Ďalší úspech v našej škole👏

          • Náš žiak siedmeho ročníka Martin Bihány sa dňa 14. februára 2023 zúčastnil krajského kola olympiády v anglickom jazyku a skončil na krásnom druhom mieste. Od prvého miesta ho delili len dva body. V ústnom prejave v anglickom jazyku bol Martin definitívne najlepší z celého nitrianskeho kraja. Blahoželáme 👏 a prajeme mu ďalšie skvelé úspechy.

    • Kontakty

      • Spojená škola, Sokolníky 8, Podhorany
      • Správca obsahu: Mgr. Daniel Bihány
      • +421 905 670 774 - Mgr. Daniel Bihány, riaditeľ školy +421 903 409 703 - Mgr. Barbora Lysá, zástupca riaditeľa pre ZŠ +421 902 673 838 - Mgr. Beáta Berecová, zástupca riaditeľa pre MŠ +421 911 977 850 - Silvia Kóňová, vedúca ZŠS +421 905 708 362 - Mgr. Marcela Skalková, výchovný poradca
      • Sokolníky 8, 95146 Podhorany 95146 Podhorany Slovakia
      • 55639534
      • 2021669309
      • +421 905 670 774
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje