• Bábkové divadlo v MŠ

          • O troch prasiatkach, či O psíčkovi a mačičke – rozprávkové dopoludnie u našich škôlkárov. Dopoludnie s knižkou a divadielkom pripravili pre tých najmenších naši siedmaci. Miška s Martinom to celé začali prečítaním obľúbenej rozprávky Ako psíček s mačičkou tortu piekli. Pokračovali sme bábkovým divadlom prepojeným so živými hercami. Chlapci a dievčatá sa zahrali na tri prasiatka, ktoré odišli od svojej mamičky a cestou necestou sa im všeličo prihodilo – napríklad taký zlý vlk. Ale nebojte sa, ako to už v rozprávke býva, všetko sa dobre skončilo. Aby sme len nepočúvali a pozerali, obsadili sme celý koberec v triede a pustili sme sa spolu do skladania puzzlí, ktoré sme si vyrobili – deti sa stretli s Červenou čiapočkou, Jankom Hraškom, s Dvanástimi mesiačikmi, či Elzou, Dobou ľadovou a inými. Cítili sme sa ako na blšom trhu rozprávok. Bolo to príjemné stretnutie sa „malkáčov s veľkáčmi.“

          • Oznam - zápis do MŠ

          • Riaditeľstvo Spojenej školy, Sokolníky 8, Podhorany oznamuje rodičom, že zápis do materskej školy sa uskutoční v dňoch 6. a 7. mája 2024 počas prevádzkových hodín.
            Prihlášku do MŠ je možné vyplniť na internetovej stránke školy: www.podhorany.edupage.org, na karte Elektronická prihláška.
            V sekcii Dokumenty na stiahnutie tiež nájdete tlačivo Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti, ktoré potvrdzuje všeobecný lekár pre deti a dorast.
            Na zápis je potrebné priniesť potvrdenie od lekára, rodný list dieťaťa a občiansky preukaz.
            V prípade nejasností, kontaktujte prosím riaditeľstvo Spojenej školy - tel. kontakt 0905 670 774.

          • Olympijský odznak všestrannosti

          • Naše zmiešané osemčlenné družstvo žiakov a žiačok 6. až 9. ročníka sa 17. apríla.2024 zúčastnilo na krajskom kole Olympijského odznaku všestrannosti. Zaregistrovaných bolo 40 škôl z Nitrianskeho okresu. Súťažilo sa v disciplínach: prekážková dráha, skok z miesta, člnkový beh 10×5m, ľah - sed na 30 sekúnd a preskoky cez švihadlo znožmo 1minútu. Reprezentovali nás S. Skalková, S. Bajzíková, A. Kuťková, D. Fülöpová, M. Ragas, S. Šrank, Š. Daňo, P. Hruboš. V skoku do diaľky z miesta dosiahla S. Skalková druhý najdlhší skok 223cm z celkového počtu 160 žiačok a S. Šrank dosiahol v ľah - sed tretiu priečku s počtom opakovaní 37 z celkového počtu 160 žiakov. Spojená škola Podhorany, po sčítaní umiestnení v každej disciplíne, skončila na 25. mieste z celkového počtu 40-tich škôl. Nestratili sme sa pri silnej konkurencii a naplnili olympijské heslo. Športu zdar.

            Fotky si môžete pozrieť tu: Spojená škola, Sokolníky 8, Podhorany (edupage.org)

          • Tanečný kolotoč

          • Dňa 8. apríla sa naše ziačky, ktoré navštevujú tanečný krúžok pod vedením Andrei Gibalovej, zúčastnili Tanečného kolotoča v Nitre. Za našu školu súťažili Sára Skalková /9. ročník/, Rebecca Jankulárová  /9. ročník/, Michaela Ivančíková /7. ročník/ a Vanda Királová / 4. ročník/. Štartovali v kategorii Open choreografie. Dievčatá s názvom skupiny Aureola si vytancovali prvé miesto. Blahoželáme a veľmi sa tešíme z ďalšieho úspechu.

            Ďakujeme SZUŠ E. Pacovskej, ktorí aktívne vedú naše deti k pohybe v podobe veľmi zaujímavých tanečných krúžkov na našej škole.

          • POĎAKOVANIE

          • Ďakujeme Nitrianskej komunitnej nadácii, ktorá spolu s firmou BMI podporila finančnými grantmi základné školy, ktoré mali možnosť zapojiť sa do vyhlásenej výzvy Strecha pre váš nápad. Spomedzi 49 škôl, ktoré sa o tento grant uchádzali, bola naša škola medzi 14 ocenenými školami,  ktoré získali grant v sume 1300 Eur. Žiaci našej školy sa tak môžu tešiť  na novú cvičebnú zostavu, ktorá nám aspoň čiastočne nahradí absenciu telocvične. Ešte raz srdečne ďakujeme! 

            Špeciálne sa chceme poďakovať aj pánovi riaditeľovi Bihánymu a pani učiteľke Skalkovej, ktorí tento projekt za našu školu vypracovali.

          • Medzinárodný deň florbalu - 12. apríl 2024

          • S florbalkami opäť do školy! Dňa 12.04. oslavujeme na Slovensku ďalší skvelý Medzinárodný deň florbalu - aj tentoraz unikátnym spôsobom. Všetci chlapci a dievčatá si môžu priniesť do školy svoje florbalky, alebo si ich požičať od svojich kamarátov a zahrať si počas dňa florbal v telocvični, či na školskom dvore. Oslávme tento deň pohybom a radosťou zo športu v akejkoľvek podobe. Váš Slovenský zväz florbalu a Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky".

            My v našej škole florbal dôverne poznáme, tak už teraz sa tešíme na NÁŠ FLORBALOVÝ DEŇ :) 

          • 2. kolo stolnotenisovej ligy🏓

          • V piatok 5. 4. 2024 sa uskutočnilo 2. kolo stolnotenisovej ligy v stolnotenisovej hale Topoľčany. V kategórii mladší žiaci získal 2. miesto Tomáško Kuťka. V kategórii starší žiači získal 3. miesto Dominik Košťál. Školu reprezentovali: T. Kuťka, A. Kuťková, A. Počarovský, L. Desat, S. Šrank, Š. Škula, D. Košťál a A. Ivančík. Všetci odohrali výborné zápasy. Gratulujeme! Ste šikovní :)

          • Exkurzia Kremnica 💰 - finančná gramotnosť

          • Vo štvrtok 4. apríla sa všetci žiaci druhého stupňa vybrali na exkurziu do Kremnice. Navštívili Múzeum mincí a medailí, kde absolvovali 180 minút neformálneho finančného vzdelávania zameraného na rozvoj finančnej gramotnosti. Vzdelávaním ich sprevádzala múzejná pedagogička Agáta Lešková, ktorá je vyškolená lektorka Národnej banky Slovenska v projekte 5peňazí. Spolu sa prešli oblasťami príjem mám z práce, moje povolanie snov, moje silné stránky, práca, ktorá ma baví. Žiaci si vyskúšali ukážky rôznych povolaní. Následne zistili, že zarábame hrubú mzdu, platíme odvody a dane a ako ich využíva štát. V skupinovej práci si vyskúšali finančne zabezpečiť štvorčlennú rodinu. Nakoniec dostali materiály, ktoré môžu využiť napríklad na hodinách občianskej výchovy. Následne sme v galérii absolvovali edukačný program s názvom Strela jasná okovaná. Slovenský jazyk je pestrý a rozmanitý ako strelecké terče na tejto výstave. Žiaci sa triafali do významov rôznych prísloví a porekadiel, slangu tak dobre, ako keď Viliam Tell triafal do jablka na hlave svojho syna. Na záver si vyskúšali streľbu na terč, pri zasiahnutí 9-10 bodov získali aj diplom. Každá streľba sa skončila slovným spojením "Pokoj zbraniam". Prešli sme sa aj na Kremnický hrad, kde sme sa v kostole svätej Kataríny dozvedeli o tom, ako vzniklo mesto Kremnica, ako bolo objavené zlato /krásne nám to zahrali aj Erik Valašek, Lukáš Desat a Adam Počarovský/, o ťažbe zlata, ale žiaľ aj o ťažkých časoch v období moru. Po kvalitne strávenom čase si dopriali odmenu v obľúbenom McDonalde a mohli sa vydať na cestu domov.

            Vyslovujeme veľkú vďaku pani Leškovej za ústretovosť vo všetkých smeroch a za odborné, veľmi pútavé a interaktívne vzdelávanie zamerané na rozvoj finančnej gramotnosti vďaka projektu Národnej banky Slovenska 5peňazí. Tešíme na ďalšiu spoluprácu! :)

          • Zápis do 1. ročníka👧👦

          • Zápis do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025 sa bude konať v priestoroch našej školy osobne s dieťaťom dňa 9. apríla 2024 v čase od 14:00 hod. do 17:00 hod.

            Je potrebné si so sebou rodný list dieťaťa, občiansky preukaz zákonných zástupcov, doklady o prípadnom vyšetrení dieťaťa CPP, v prípade žiadosti o pokračovanie povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole aj údaje o zdravotnom stave dieťaťa.

            Elektronická prihláška, ktorú je potrebné vyplniť je spustená na stránke našej školy Spojená škola, Sokolníky 8, Podhorany (edupage.org)

            TEŠÍME SA NA VÁS!

          • Matematický klokan🦘

          • 26. marca 2024 sa žiaci našej školy, od prváčikov po najstarších deviatakov, zapojili do celoslovenskej súťaže Matematický klokan. Je skvelé vidieť, ako naši žiaci prejavujú záujem o matematiku a zúčastňujú sa rôznych súťaží. Táto súťaž poskytuje žiakom príležitosť preskúmať matematiku mimo tradičných učebných osnov a rozvíjať svoje zručnosti. Všetci sa veľmi snažili a veríme, že budú so svojimi výsledkami spokojní. My im už teraz blahoželáme za vynaložené úsilie, zodpovedný prístup a prejavený záujem. Taktiež veríme, že sa do súťaže prihlásia aj budúci rok v takomto hojnom počte.

          • Kurz prvej pomoci

          • Znalosť prvej pomoci môže byť v mnohých prípadoch užitočná. Preto  sme do  školy pozvali zdravotníčky, ktoré prišli deťom vysvetliť a názorne ukázať základy prvej pomoci.  Žiaci prechádzali troma stanovištiami, kde si mohli vyskúšať na kamarátovi ošetrenia rán, zlomenínu, resuscitáciu a  stabilizovanú  polohu. Deťom sa aktivity veľmi páčili. Zdravotníčky ich na  záver  odmenili za pozornosť a šikovnosť diplomom  i sladkou odmenou. 

          • Školské kolo prednesu v anglickom jazyku

          • Po triednych kolách prebehlo aj školské kolo v prednese anglického jazyka. Zúčastnili sa Michaela Ivančíková, Zara Brečová, Martin Bihány, Agáta Kuťková, Šimon Budke, Simon Šrank a Šimon Škula. Porota uznala, že nie je ľahké naučiť sa po anglicky báseň a ešte náročnejšie môže byť predstúpiť a predniesť ju pred ľuďmi. Vyhral Martin Bihány, druhé miesto ziskal Šimon Budke a o tretie sa podelili Simon Šrank s Miškou Ivančíkovou.

    • Kontakty

      • Spojená škola, Sokolníky 8, Podhorany
      • Správca obsahu: Mgr. Daniel Bihány
      • +421 905 670 774 - Mgr. Daniel Bihány, riaditeľ školy +421 903 409 703 - Mgr. Barbora Lysá, zástupca riaditeľa pre ZŠ +421 902 673 838 - Mgr. Beáta Berecová, zástupca riaditeľa pre MŠ +421 911 977 850 - Silvia Kóňová, vedúca ZŠS +421 905 708 362 - Mgr. Marcela Skalková, výchovný poradca
      • Sokolníky 8, 95146 Podhorany 95146 Podhorany Slovakia
      • 55639534
      • 2021669309
      • +421 905 670 774
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje